Rólunk

Arioso Budapest bejárata

Az Arioso 2002 novemberében nyitotta meg kapuit Budapesten, és gyakorlatilag az első naptól kezdve a főváros meghatározó, csúcsminőségű virágkötészetre és -dekorációra specializálódott virágüzletei közé tartozik.

Az Arioso tulajdonosai, Katja Schläfli és Martin Aeschlimann azt vallják, hogy a természettel tisztelettel és elegánsan kell bánni. Ennek megfelelően az Arioso elsősorban különleges minőségű virágairól és a részletekre való odafigyelésről vált ismertté, melyet szolgáltatásainak magas színvonala egészít ki  a virágüzletektől a rendezvény- és esküvődekorációkig, a vállalatok számára nyújtott virágdekorációs szolgáltatásoktól a workshopokon át egészen az Arioso kávézójáig.

Az Arioso jelenleg három stratégiai fontosságú ponton rendelkezik üzlettel: a forgalmas Király utcában, az elegáns MOM Parkban, valamint a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben. A három üzlet mellett az Arioso webshopja is vásárlóik rendelkezésére áll.

Munkánk során érzelmeket alkotunk. Ezért az aktuális feladathoz stílusuk és karakterük szerint választjuk a virágokat, amiknek a lehető legtermészetesebb bemutatására törekszünk. Olyan kompozíciókat alkotunk melyek időtlenek, elegánsak és az ügyfeleink álmait tükrözik  Katja Schläfli.

TÖRTÉNETÜNK

Katja Schläfli már gyerekként rajongott a virágkötészetért. Hároméves szakmai tanulmányait Svájcban, 1989-ben kezdte meg, diplomája kézhezvétele után pedig számos virágüzletben, a virágkötészeti ipar több területén szerzett szalmai tapasztalatot.

Mivel szerette volna tudását tökéletesíteni, Katja néhány évvel később beiratkozott a jó nevű virágkötő-iskolába, az Academie für Naturgestaltungba (Zwettl, Ausztria), ahol a híres virágkötő mester, Franz-Josef Wein mellett szerezte meg mesterdiplomáját.

Katja 2001-ben találkozott azzal a svájci hölggyel, akinek köszönhetően az Arioso megszületett. A hölgy felismerte Katja tehetségében és egyedi stílusában rejlő lehetőségeket, és ő bátorította Katját és férjét, Martin Aeschlimannt arra, hogy önálló üzletet nyissanak Budapesten. Így kezdődött tehát a nagy utazás  a pár Svájcból Budapestre költözött, hogy közös álmukat: egy saját virágbolt létrehozását egy idegen országban, Magyarországon valósítsák meg.

A megnyitás óta eltelt időszakban az Arioso alapítói, Katja és Martin folyamatosan azon dolgoznak, hogy ügyfeleik számára a lehető legjobb minőségű virágokat és szolgáltatást nyújtsák. Évi több alkalommal utaznak ki külföldre és vesznek részt szakvásárokon annak érdekében, hogy ügyfeleiket, vásárlóikat mindig a legaktuálisabb, egyedi kínálattal várhassák, folyamatosan keresik az újdonságokat és fejlesztik az Ariosót.

A 2002-ben nyílt üzletből napjainkra három lett, melyekben a virágok mellett lakásdekorációs és ajándéktárgyakat, kiegészítőket, dísztárgyakat és gourmet termékeket is kínál a márka. Az évek során a termékpaletta mellett a szolgáltatások köre is bővült: ma már a teljes országra kiterjedő házhozszállítási szolgáltatással, rendezvények, esküvők, vállalati és szállodai enteriőrök dekorációjával, lakberendezési tanácsadással, workshopokkal és számos más kényelmi szolgáltatással várja vásárlóit a hazai virágdekorációs piac meghatározó szereplője az Arioso.