Nőnapi virágok: online is meglephetjük velük a hölgyeket

Nőnapi virágok

A NEMZETKÖZI NŐNAP EREDETE

A nemzetközi nőnap feminista és szakszervezeti mozgalmak küzdelmének eredményeként jött létre, mint az év egy olyan napja, amit jelképesen a nőknek szentelnek. Dátuma pedig egy 1857. március 8-i sztrájkhoz kötődik. Ekkor több tízezer textiliparban dolgozó munkásnő követelt New Yorkban magasabb fizetést és emberibb munkakörülményeket.

MIKOR VAN NŐNAP?

Kezdetben nem volt egyértelmű, hogy ez lesz a nemzetközi nőnap ünnepnapja. Az első nőnapot az Egyesült Államokban tartották 1909. február 28-án. A nemzetközi nőnapot először 1911-ben rendezték meg. Ekkor négy országban, Ausztriában, Dániában, Svájcban és Németországban ünnepeltek, mindenütt március 19-én. Egy 1917-es tüntetésen az orosz nők békét és kenyeret követeltek – ezzel eldőlt, hogy ezen a napon tartják a nők nemzetközi ünnepét. Az ENSZ közgyűlése 1977-ben nyilvánította hivatalos ünnepnappá a nemzetközi nőnapot.

Érdekes, hogy ennek ellenére minden évben nagyon sokan keresnek rá a Google-ben arra, hogy “Mikor van nőnap?”, illetve az adott év és a nőnap szavakra (például: “nőnap 2024”). Szerencsére a kérdésre könnyű választ adni: ahogyan már említettük, minden év március 8-án tartják a nemzetközi nőnapot.

NŐNAPI VIRÁGOK – EXKLUZÍV CSOKROK, VIRÁGDOBOZOK ÉS VIRÁGDÍSZEK

Akár vágott virágot, akár cserepes virágot adunk ezen a napon, mindkettő nagyszerű ajándék a hölgyeknek. Amennyiben azonban valami igazán különlegessel szeretnénk meglepni a nőket, egy exkluzív virágcsokor, virágdoboz vagy virágdísz lehet a legjobb választás.

NŐNAPI VIRÁGCSOKOR

Egy exkluzív vegyes virágcsokor sokkal különlegesebb ajándék a szokásos vágott vagy cserepes virágoknál. Kínálatunkban sokféle vegyes nőnapi virágcsokor elérhető, szezonális virágokból, de akár fehér vagy vörös rózsákból összeállított csokrot is választhat nőnapra. Futáraink az egész ország területén vállalják a szállítást.

VIRÁGDOBOZOK ÉS VIRÁGDÍSZEK

Egy nagyfejű vörös vagy sárga rózsákkal színültig pakolt exkluzív virágdoboz olyan gesztus, amire a megajándékozott hölgy hosszú ideig emlékezni fog. A virágdobozok és virágdíszek kiegészíthetők egy különleges, prémium minőségű csokoládéval vagy kézzel gyártott szappannal is, tovább emelve a nőnapi ajándékozás fényét.

ONLINE VIRÁGKÜLDÉS: A NŐNAPI AJÁNDÉK, AMI MINDEN TÁVOLSÁGOT ÁTHIDAL

Az Arioso segítségével akkor is meglepheti az önhöz közel álló hölgyeket, ha a földrajzi távolság egyébként nem tenné lehetővé. Webáruházunk széles kínálatából kiválaszthatja a megfelelő ajándékokat, amelyeket futárszolgálatunk Magyarország egész területén eljuttat a címzettekhez.

Az online virágküldés akkor is ideális megoldás, ha ugyanazon a településen tartózkodik az ajándék címzettje. Kellemes meglepetés lehet például egy futárral virágot küldeni a párjának vagy akár a munkatársnőinek, akik erre egyáltalán nem számítanak.